овестин супп. ваг. 0,5 мг №15

овестин супп. ваг. 0,5 мг №15

овестин супп. ваг. 0,5 мг №15

Фармакотерапевтична група. Гормони статевих залоз та препарати, що застосовують при патології статевої сфери. Естрогени. Код АТС G03CA04.

Фармакологічні властивості.

Фармакокінетика. Інтравагінальне введення естріолу забезпечує оптимальну біодоступність у місці дії. Естріол також всмоктується і потрапляє в загальну систему циркуляції, що проявляється у швидкому зростанні концентрації некон’югованого естріолу в плазмі. Максимальна концентрація в плазмі спостерігається через 1 - 2 год після введення.

На відміну від інших естрогенів, майже весь (90%) естріол у плазмі зв’язується з альбуміном, а не з глобуліном, що зв’язує статеві гормони. Метаболізм естріолу в організмі зводиться до його кон’югації та декон’югації під час ентерогепатичної циркуляції. Оскільки естріол – кінцевий продукт метаболізму, він, в основному, виводиться у кон’югованій формі з сечею. Лише незначна його частина (2%) виділяється з калом, переважно в некон’югованій формі.

Показання для застосування. Гормональна замісна терапія (ГЗТ) для лікування атрофії слизової оболонки нижніх відділів сечостатевого тракту, пов’язаної з естрогеновою недостатністю. Перед- і післяопераційна терапія жінок у постменопаузальном періоді, при хірургічних втручаннях при вагінальному доступі. Як допоміжний засіб діагностики при отриманні атрофічної картини цервікального мазка.

5776
Наши аптеки Обратная связь